Левски уволни Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев не изкара дълго начело на "сините" и не успя да запише нито една домакинска победа.

Ръководството на Левски освободи старши-треньора на тима Георги Дерменджиев от поста му. Новината бе официално потвърдена от клуба. Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев лично е съобщил на Дерменджиев решението си, което идва три дни след домакинската загуба от Берое, която окончателно сложи край на надеждите на клуба за шампионската титла.

"ПФК Левски се раздели със старши треньора на първия отбор Георги Дерменджиев. В плановете на ръководството на Левски влизаше дългосрочно сътрудничество с наставника. Причината обаче, поради която това няма как да се случи, е незадоволителното представянето на отбора в последно време. Загубата и представянето в последния шампионатен мач на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ срещу Берое наложиха спешните мерки, за да може тимът да бъде стабилизиран в оставащите срещи от плейофите в Първа Професионална Лига. ПФК Левски благодари на Георги Дерменджиев за работата му и му пожелава бъдещи професионални успехи", се казва в съобщението на сайта на Левски.

"Георги Тодоров ще води отбора до края на сезона, като негов помощник-треньор ще бъде Красимир Петров. Останалите треньори от щаба на Георги Дерменджиев запазват постовете си и ще помагат на временния старши треньор Георги Тодоров", допълват от клуба.

Дерменджиев бе доведен именно от Колев в началото на годината и замени на поста словенеца Славиша Стоянович. Опитният специалист обаче не успя да спечели нито от домакинските си мачове на стадион "Георги Аспарухов" - записвайки равенство с Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив, както и две загуби от Лудогорец и една от Берое.

В края на миналата седмица отново се заговори, че националният селекционер Петър Хубчев ще замени Дерменджиев начело на "сините", но в последствие тази информация бе опровергана от Павел Колев, който заяви, че треньорска смяна не стои на дневен ред. Изказването на Колев обаче бе направено преди загубата от Берое в петък вечер. /БГНЕС