Левски срази Черно море с класически резултат на "Герена"

Левски се наложи убедително над Черно море с 3:0 в един от очакваните с най-голям интерес мачове от деветия кръг на efbet Лига. „Сините“ отбелязаха и трите си гола през първото полувреме на двубоя, който се игра на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“.

Резултатът бе открит в 21-ата минута от Станислав Иванов, който се възползва от неразбирателство между вратаря на „моряците“ и негов съотборник и вкара четвъртия си гол от началото на сезона. В 31-ата минута Паулиньо с глава удвои преднината на Левски след подаване на Иван Горанов. Четири минути по-късно Найджъл Робърта получи пас от Франко Мазурек и направи резултата класически с прецизен удар, при който стражът на Черно море Миодраг Митрович не се представи по най-добрия начин.

През първото полувреме бяха отменени два гола на гостите и повторенията на ситуациите показаха, че реферите са отсъдили правилно.

През второто полувреме Левски игра спокойно и разумно и не позволи на съперника си да се върне в мача. Тимът от "Герена" се доближи на точка от лидера Лудогорец, а Черно море остава на седмо място с 11 т. В следващия кръг Левски играе със Славия, а Черно Море посреща Ботев Пловдив. /БГНЕС