Левски ще наваксва изоставането си от лидерите в отложен мач срещу Пирин

Левски посреща Пирин в отложен мач от Първа лига. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е тази вечер от 20:30 часа.


„Сините“ отпаднаха от евротурнирите след достойно представяне. Сега футболистите на Николай Костов имат да наваксват изоставане от лидерите. И този сезон те са с отлични шансове поне за място в топ 3. До момента имат 12 точки, което е само с една по-малко от третия ЦСКА 1948, който също е с две срещи по-малко от Локо Пд (22 т.) и Черно море (20).

Треньорът Костов изгради боеспособен състав, който вече започна да постига резултати.

Левски спечели последния си двубой - срещу Хебър Пазарджик (1:0). „Сините“ държаха мача в свои ръце през цялото време, но голът за тях падна чак в заключителните минути на срещата. Точен беше Роналдо в петата минута на добавеното време. Гостите от Пазарджик не стигнаха до нито един точен удар към вратата на своя съперник.

Това беше трета победа в рамките на пет срещи за Левски. Те имат записани една загуба и едно равенство в този период. Пет са головете, които „сините“ са отбелязали.

През новия сезон тима от южна България няма записана победа в родната А група. В седем двубоя Пирин има само едно равенство в своята сметка и цели шест загуби. За последните пет срещи те са допуснали шест гола, като не са вкарали нито веднъж. За момента „орлетата“ заемат последното място в Първа лига.

Последният мач на Пирин беше срещу тима на Арда Кърджали. На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград гостите стигнаха до успеха с 2:0. Тимът на Александър Тунчев контролираше срещата в по-голяма част от времето. Те записаха на своята сметка седем точни удара, докато домакините стигнаха до един такъв. Головете за Арда бяха дело на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков.

През лятото двата отбора играха контрола, спечелена от „сините“ с 2:1. Левски не би трябвало да има проблеми срещу Пирин и в предстоящия двубой. /БГНЕС