Левски с минимален успех срещу Олимпия Любляна в Хърватия

Отборът на Левски победи Олимпия Любляна с 1:0 в четвъртата си контрола в Хърватия. Попадението за „сините“ бе дело на Найджъл Робърта в 17-ата минута.

Левски записа трети успех в предсезонните контроли.

Футболистите на Славиша Стоянович контролираха изцяло играта през първата част като още в седмата минута Здравко Димитров стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда. Секунди след това Стивън Петков имаше шанс да отбележи след удар с глава. В 17-ата минута натискът на „Левски“ даде резултат и Найджъл Робърта даде аванс на „сините". Здравко Димитров качи топката на главата на нидерландеца, който изпрати топката в долния десен ъгъл. В 22-ата минута Стивън Петков получи травма и бе заменен от Мартин Петков. В 36-ата минута Симеон Славчев изведе Мартин Петков сам срещу вратаря. Младокът опита да го прехвърли, но Фрелих успя да избие. В 40-ата минута Здравко Димитров бе настъпен от Финк, след което той отвърна и бе изгонен от игра.

През втората част Звонимир Микулич застана под рамката на вратата на мястото на Николай Михайлов, а Марин Петков влезе вместо изгонения Здравко Димитров. В 56-ата минута Илия Юруков замени Симеон Славчев. В 62-ата минута Джорде Иванович също получи червен картон след поредица от нарушения. В следващата минута Матео Стаматов замени Луи Нганиони, а в 68-ата шут на Тома Даске можеше да застраши словенците, но ударът попадна точно в ръцете на вратаря. До края двата тима се вкопчиха в здрава битка, но до нови попадения така и не се стигна.

Във вторник, 2 февруари, Левски ще изиграе последната си контрола на хърватска земя срещу ФК Сараево от Босна и Херцеговина. „Сините“ се прибират в София на 3 февруари, а последната проверка преди началото на пролетния полусезон в Първа лига е срещу Спортист Своге на 7 февруари.

"Специално през първото полувреме имахме добри положения. Малко успокоихме темпото след това. Имахме много натоварени тренировки и сега влизаме в момента, в който повече да залагаме на тактика, а не толкова на интензивни тренировки", сподели наставникът на Левски Славиша Стоянович пред клубната телевизия след победата над Олимпия.

"Специално през първото полувреме имахме добри положения. Малко успокоихме темпото след това. Имахме много натоварени тренировки и сега влизаме в момента, в който повече да залагаме на тактика, а не толкова на интензивни тренировки. Имахме хубави шансове за гол днес, но трябва да поправим концентрацията в наказателното поле. Доволен съм от динамиката. Много тичане, много агресия, но имаме доста работа в тактически план и се надявам малко да се поуспокоим. Да работим с глава, а не с физика", коментира Стоянович.

"Тежко е да коментирам Луи Нганиони веднага след мача. Има още тренировки има и още един мач. След това ще видим. Има конкуренция и в защита, и при халфовете, трябва да намерим добра схема за всички. Като направим смени да държим ниво. Всички отбори в контролите са добри. Трябва да направим добър анализ и утре имаме две тренировки. Ще дам на някои шанс, които досега не са имали шанс да се докажат", добави специалистът. /БГНЕС