Левски преследва първа победа от месец насам, ЦСКА с тежко изпитание във Варна

Нови три мача от 18-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес

В 12,30 часа трябва да стартира двубоят Арда - Ботев Пд. С поредица от добри резултати "жълто-черните" успяха да се отлепят от групата на изпадащите. Нещо повече - днес те имат възможност да се доближат на само точка от деветото място и дори да мечтаят за попадане в Топ 6 през пролетта. Това обаче минава през успех в Кърджали. Арда се намира в слаба форма, като успехът над Хебър в края на септември е единствен за последните девет кръга от първенството. Факт е, че загубите в този период не са много, но и равните не носят много точки. В предишните два кръга тимът на Александър Тунчев продължи да допускат поне по два гола в собствената врата и това доведе до поражения от ЦСКА и Берое. Преди дни Ботев Пд записа най-изразителната си победа от началото на сезон. Тимът разби Ботев Враца с 6:0 и за пръв път през сезона записа два последователни успеха. Първият от тях дойде над Хебър (2:1) като гост.

От 15,00 часа е мачът Черно море - ЦСКА. "Червените" спечелиха с 1:0 двубоят между двата тима в началото на лятото. Тогава Асен Донечв донесе успеха за столичния тим с гол в 77 минута, което бе и единственият точен удар за тима. Тогавашният им гост пък отправи два точни и един неточен удар. Черно море е труден за побеждаване, но и трудно успява да спечели. В последните шест мача успех бе постигнат единствено срещу Локомотив София. Преди седмица те играха с друг тим от столицата – Славия. Визитата бе загубена с 0:1 след ранен гол във вратата на Георгиев.

ЦСКА се намира в добра форма и заема първа позиция в класирането. Рядко „армейците“ пропускат да спечелят, като с добро представяне в защита, понякога им е необходим само гол. До такъв обаче тимът не стигна в предишния кръг, когато имаше положения, но така и не ги реализира при нулево реми с Локомотив София. ЦСКА не успя да победи "железничарите" и по-рано през сезона.

От 17,30 часа е най-старото столично дерби между Левски и Славия. На 12 октомври „белите“ победиха с 2:1, като почетното попадение за „сините“ падна в добавеното време. В последните години Славия печели често в съперничеството. Левски е непобеден в пет поредни мача от Първа Лига, но какво от това, след като всички те завършиха наравно. В две от тези срещи тимът не успя да победи борещите се за спасение Септември и Спартак Варна. Преди седмица „сините“ на два пъти повеждаха в морската ни столица, но допускаха изравняване, а в крайна сметка може да са щастливи, че не загубиха. Така спорният успех над Ботев Пд в началото на октомври остава последен за Левски в първенството.

Пълна програма за 18-ия кръг в Първа лига:

Петък, 11 ноември

Пирин – Спартак Варна 3:1

Събота, 12 ноември

12:30, Арда – Ботев Пд

15:00, Черно море – ЦСКА

17:30, Левски – Славия

Неделя, 13 ноември

12:45, Хебър – Локо Пд

15:15, Локо София – Берое

17:30, Лудогорец – ЦСКА 1948

Понеделник, 14 ноември

17:00, Ботев Враца – Септември. /БГНЕС