Левски открива пролетния си полусезон с визита на Пирин

С три мача в събота, 17 февруари, ще продължи 21-ият кръг в Първа лига, който дава начало на пролетния полусезон в родния шампионат. От 12:00 часа Крумовград е домакин на Ботев Пд. Малко по-късно от 14:30 Славия посреща Берое на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата, а от 17:00 часа Левски гостува на Пирин Благоевград.


„Сините“ подновяват кампанията си от шеста позиция в класирането, на три точки от топ 4 и на 10 от първото място. Възпитаниците на Николай Костов проведоха зимен лагер в Турция, където имаха и добри, и лоши изяви. Ключовото за тима е как ще се справи с продажбата на няколко от основните си футболисти, включително Уелтън, Роналдо, Жереми Петрис и Андриан Краев. Столичани взеха Фабио Лима и Карлос Охене за заместници на Роналдо и Краев, а в отбора дойдоха още Хоакин Фернандес и Патрик Мислович, играещи съответно като защитник и полузащитник. Пирин от своя страна ще продължи да се бори за своето оцеляване въпреки финансовите си трудности, породени от смяната на местната власт. „Орлетата“ имат нов наставник в лицето на украинския специалист Олександър Бабич.

По-рано през деня, Славия е домакин на Берое в квартал „Овча купел“. Двата тима са в долната половина на таблицата, като заралии са девети с 25 точки – с три места и четири пункта повече от „белите“. Славия показа добри игри в края на есенния полусезон след завръщането на Златомир Загорчич начело на отбора, докато Берое ще продължи да разчита на южноамериканския състав, воден от старши треньора Хосе Луис Ачиари.

В първия двубой от съботната програма, Крумовград приема Ботев Пд. На базата в Коматево възпитаниците на Станислав Генчев, който е бивш наставник на Ботев, ще се опитат да се отдалеч още от опасната зона с нови три точки. Новаците направиха добър подготвителен лагер в Турция и влизат с оптимизъм за мачовете през пролетта. Подобни са настроенията обаче и в „жълто-черния“ лагер, където въпреки няколко скандала извън терена, съставът на Душан Керкез е устремен към място в шестицата. „Канарчетата“ подобриха представянето си в края на миналата година и в момента са осми с 29 точки, на шест от шестия Левски. Клубът продаде топ реализатора си Антоан Бароан, който бе пратен в елита на Швейцария, но на негово място бе привлечен нападателят на Хебър Георги Николов. В добавка, от Пазарджик дойде и стражът Матвей Игонен, а Ивелин Попов е готов отново да бъде лидерът на пловдивчани и през пролетта.

Пълна програма за 21-ия кръг на Първа лига:

Петък, 16 февруари

Хебър – Локомотив София 0:1

Събота, 17 февруари

12:00, Крумовград – Ботев Пловдив

14:30, Славия – Берое

17:00, Пирин – Левски

Неделя, 18 февруари

12:45, Етър – ЦСКА 1948

15:15, Арда – Локомотив Пловдив

17:45, ЦСКА – Ботев Враца

Понеделник, 19 февруари

16:00, Лудогорец – Черно море. /БГНЕС