Левски и ЦСКА 1948 си размениха по едно полувреме, но не си вкараха

Отборите на Левски и ЦСКА 148 направиха равенство 0:0 в дербито от 16-ия кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" двата тима си размениха по едно полувреме и пропуснаха няколко добри положения за гол, но в крайна сметка така и не си вкараха и поделиха точките.

"Червените" бяха по-активни през първата част, като още в началните минути имаха претенции за дузпа за нарушение на Андриан Краев срещу Ивайло Чочев, който бяха подминати от рефера Георги Гинчев. До края на първата част играчите на Любослав Пенев на няколко пъти застрашиха вратата на Пламен Андреев, но младият вратар на "сините" бе на място. В средата на полувремето Илиян Стефанов от Левски напусна принудително терена заради контузия в глезена и бе заменен от Марин Петков.

През втората част играчите на Станимир Стоилов излязоха далеч по-мотивирани и натиснаха своя съперник, но изпуснаха няколко отлични шанса за попадение, а далечен изстрел на Филип Кръстев срещна гредата. В крайна сметка тимът на Любослав Пенев опази вратата си и остана непобеден от Левски през сезона в две срещи.

По този начин Левски записа четвърти пореден мач без победа в първенството и вече изостава с 10 точки от лидера ЦСКА, макар и с мач по-малко. "Сините" заемат шесто място в класирането с 27 точки от 14 изиграни двубоя, докато ЦСКА 1948 е на трета позиция с 32 точки от 16 мача. /БГНЕС