Левски и ЦСКА 1948 ще бранят амбициите си на "Герена"

Отборите на Левски и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в дербито от 16-ия кръг на Първа лига в събота, 29-ти октомври. "Сините" посрещат своя съперник на стадион "Георги Аспарухов" от 17:30 часа, след като в откриващия мач от сезона допуснаха поражение от "армейците" с 0:1 в Бистрица.

Тимът на Станимир Стоилов се намира в лоша серия, след като не спечели последните си три мача в първенството и се отдалечи от челото на класирането, докато ЦСКА 1948 отстъпи първата позиция в подреждането на ЦСКА след две равенства в последните си три двубоя. Сега и двата тима ще търсят задължителен успех, за да защитят големите си амбиции.

"ЦСКА 1948 израсна много през тази година. Направи впечатляващи резултати. Победиха нас, направиха равен с хегемона Лудогорец. Всички отбори, които са в челото, имат шансове да са шампиони. Трябва ни постоянство в резултатите. Трябва да ги подобрим, за да сме претенденти за нещо“, заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията преди двубоя. Стоилов разкри, че Ивелин Попов ще пропусне мача, но защитникът Хосе Кордоба ще бъде на линия.

"Те имат добър състав и всеки един футболист може да ни създаде проблеми, както и във всички останали отбори в efbet Лига. Ние се готвим конкретно за този съперник и аз очаквам един много добър мач, с много приятен футбол, с висока динамика, единоборства. Да, двата отбора играят по различен начин, но това е интересно. Ще се срещнем два отбора, които искат да имат инициативата по време на мача", коментира колегата му Любослав Пенев, който може да разчита на всичките си играчи.

В класирането ЦСКА 1948 е на трето място с 31 точки от 15 мача, докато Левски е на пета позиция с 26 точки от 13 двубоя.

В ранния мач в събота Черно море посреща Локомотив София на стадион "Тича" от 15:00 часа.

Пълна програма за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 28 октомври:

Пирин – Локо Пд 0:0

Арда – ЦСКА 1:3

Събота, 29 октомври:

15:00, Черно море – Локо София

17:30, Левски – ЦСКА 1948

Неделя, 30 октомври

12:45, Славия – Спартак Варна

15:15, Хебър – Ботев Пд

17:45, Лудогорец – Септември

Понеделник, 31 октомври:

17:30, Ботев Враца – Берое. /БГНЕС