Лев Инс налага стандарти в застраховането и расте в цяла Европа

ЗК „Лев Инс“ АД отчете впечатляващи резултати за първото полугодие на 2023г. на Национално си събрание, което се проведе миналия уикенд в София. На събитието присъстваха и партньорите на „Лев Инс” от част от европейските пазари, на които работи компанията – Румъния, Гърция, Хърватска, Италия и Полша. Освен, че компанията бележи ръст от 25% за първото полугодие, другата новина е присъединяването към екипа ѝ на експертът Никитас Куцураис, който ще бъде Председател на борда на директорите на ЗК „Лев Инс” АД.

„Лев Инс не е просто голям застраховател, а е онази компания, която налага иновациите в сектора в България, а другите я следват. Намеренията ни са да продължим да го правим не само в България, а и на външните пазари, защото дружеството има за цел да разшири обхвата си в цяла Европа. В момента сме се разраснали сериозно на пазарите, които са в близост до България“ - това заяви в интервю за БГНЕС Ник Куцураис. Той добави, че това, което се опитват да направят, е не да се конкурират със съществуващите играчи на тези пазари, а да предлагат нови продукти, особено в нишите, които все още са необслужени от други застрахователни компании. Лев Инс е стъпила на застрахователните пазари в 7 европейки държави – Гърция, Румъния, Хърватска, Италия, Испания, Полша и Германия.

„Всеки си мисли, че застраховката означава плащане на щети, а ние мислим по малко по-различен начин. Всеки си мисли, че застрахователят се намесва тогава, когато застрахователното събитието вече се е случило, докато ние залагаме много на превенцията. Предприемаме конкретни мерки, за да ограничим риска. Ако все пак се случи застрахователно събитие, тогава сме готови да реагираме на момента и да помогнем да клиента си да се справи бързо и лесно със ситуацията. За това имаме и денонощен телефон 0800 10 200, на който нашите клиенти могат да се обаждат при щети и да разчитат на бързо съдействие.” каза Куцураис, като посочи, че „Лев Инс“ си сътрудничи с много европейските партньори и институции.

Председателят на Борда на директорите на „Лев Инс“ обясни, че тяхна основна задача е да бъдат в синхрон на всяка една основна регулация не само в Европа, но и в света. „Това е в основата на това да успеем да наложим един продукт или да обясним заплахата от киберпрестъпленията, например“, допълни той.

Куцураис добави, че е изключително важно да се знае, че киберзастраховката и киберсигурността не са тема само за големите компании. „Това е казус, както за всички бизнеси, така и за индивидуалния човек и с времето ще става все по-належаща тема, затова е изключително важна превенцията и начинът, по който хората реагират и разбират сигурността си в кибер пространството“, заключи той.

„Обикновено, застрахователният пазар е много стабилен и дори леко консервативен. Все пак живеем в динамичен свят и иновациите са тази движеща сила, която стои зад постоянното ни развитие. Този, който ще спечели, е, всъщност, този, който успява да разстрои пазара в положителна насока, и наистина да промени обичайните услуги и процеси. И тук изобщо не говорим за ниско ниво, защото много хора асоциират промяната с технология, тук говорим за целия спектър на застрахователния бизнес – цялата верига, която включва самите продукти, и начина, по който подхождаме към иновациите, начина, по който реагираме на новите неща и новите появи на пазара, каза още Ник Куцураис, председател на Борда на директорите на ЗК „Лев Инс“ АД. /БГНЕС