Лестър изненада Ливърпул и отдалечи "червените" от върха

Отборът на Ливърпул допусна грешна стъпка в битката за титлата в Англия, след като загуби гостуването си на Лестър Сити с 0:1 в мач от Висшата лига. На "Кинг Пауър Стейдиъм" гостите доминираха през целия двубой, но бяха неефективни в атаката и бяха наказани от "лисиците".

Двубоят започна отлично за мърсисайдци и те можеха да поведат в резултата рано, след като Мохамед Салах бе повален в наказателното поле от играч на домакините. Голмайсторът на Ливърпул сам изпълни отсъдената дузпа, но ударът му бе отразен от Каспер Шмайхел, а добавката с глава срещна напречната греда. След почивката отличен шанс за Ливърпул имаше Садио Мане, но той стреля неточно от добра позиция, преди Лестър да реализират първата си смислена атаката в 59-та минута, когато Адемола Лукман се разписа с точен изстрел в близкия на Алисон ъгъл. Играчите на Юрген Клоп опитаха да отговорят, но така и не успяха да преодолеят Шмайхел, като по този начин записаха втора загуба в Лигата от началото на сезона.

По този начин Лестър сложи край на серията на Ливърпул от 34 поредни мача с поне един отбелязан гол и се изкачи до 9-то място в класирането с 25 точки, докато Ливърпул заема втора позиция с актив от 41 точки, шест по-малко от лидера Манчестър Сити.

Останалите резултати:

Кристъл Палас - Норич Сити 3:0

Саутхемптън - Тотнъм 1:1

Уотфорд - Уест Хям 1:4. /БГНЕС