Лейкърс надви Тимбърулвс след продължение и намери място в плейофите

Отборът на Ел Ей Лейкърс се класира за плейофите в Националната баскетболна асоциация, след като победи Минесота Тимбърулвс със 108:102 след продължение у дома в първия мач от плей-ин турнира в Западната конференция. В Лос Анджелис домакините наваксаха изоставане от 15 точки в третата част, след което на свой ред изпуснаха аванс от три точки секунда и половина преди края, преди все пак да решат срещата в своя полза в продължението.

Минесота бяха без двама от титулярите си в най-важния си мач от началото на сезона, след като центърът Руди Гобер бе наказан за удар срещу съотборник в двубоя срещу Ню Орлийнс Пеликанс в неделя, докато Джейдън Макданиелс е с контузия на китката, след като удари стената от яд по време на същия мач. Въпреки това Улвс доминираха с точна стрелба от далечно разстояние и в средата на третата четвъртина поведоха с 15 точки. Те обаче не издържаха на напрежението в заключителната част, в която вкараха едва 12 точки, макар че ветеранът Майк Конли ги добра до продължения с три точни фала 0.1 секунди преди края. В допълнителните пет минути Лейкърс бяха по-енергични и прецизни, за да се наложат с крайното 108:102 и да си уредят среща с Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите.

Ветеранът Леброн Джеймс поведе своите с 30 точки, 10 борби и 6 асистенции, Антъни Дейвис добави 24 точки и 15 борби, а Денис Шрьодер се включи с 21 точки от пейката. За Минесота най-резултатен бе Карл-Антъни Таунс с 24 точки и 11 борби, Майк Конли се отчете с 23 точки (6/8 от тройката), но тимът взе 11 борби по-малко от съперника.

Тимбърулвс ще имат втори шанс да влязат в плейофите в петък, когато ще приемат победителя от двубоя между Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър, който ще се проведе тази нощ.

На Изток Атланта Хоукс победи Маями Хийт със 116:105 като гост и зае седмото място в плейофите, осигурявайки си сблъсък с вицешампионите Бостън Селтикс. В петък Хийт ще срещнат победителя между Торонто Раптърс и Чикаго Булс. /БГНЕС