Лазаров с исторически успех в Дубай, може да играе с Джокович или Медведев

Александър Лазаров постигна исторически успех Дубай. Българинът за пръв път в кариерата си ще играе в основната схема на АТП 500 турнир, след като преодоля и втори кръг на квалификациите, побеждавайки световния №109 Франческо Пасаро със 7-5, 7-5.

Лазаров изигра солиден първи сет, в който нямаше никакви колебания на начален удар. В края на частта световният №304 победе с 15-40 и се възползва още от първия сетбол – 7-5.

След подновяването на играта българинът продължи да играе много уверено и на добро ниво. В осмия гейм имаше три брейкбола, но не успя да се възползва. Още в следващото подаване на Пасаро Лазаров можеше да приключи мача, но италианецът отрази два мачбола – 5-5. Българинът спечели с лекота на собствен сервис за 6:5 и в 12-ия гейм реализира третия си мачбол, след като Пасаро изпрати топката зад основната линия.

Сред възможните опоненти е световният №1 Новак Джокович, който е топ поставен.

Джокович вече има 377 седмици на върха и по този начин изравнява постижението на Щефи Граф. А следващия понеделник ще се превърне в играча с най-много седмици като №1, откакто ранкинг системата съществува.

Даниил Медведев също е потенциален съперник на българина в първи кръг на основната схема.

Бившият №1 в света триумфира на финала в Доха, след като надигра Анди Мъри с 6:4, 6:4. Така руснакът удължи серията си от победи на девет последователни, след като стана шампион и в Ротердам. /БГНЕС