Лавров: Доставяно за Украйна оръжие е заминало към горещи точки в чужбина

Доставяното от Запада смъртоносно оръжие „изтича“ от територията на Украйна в горещи точки в чужбина, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на пленарното заседание на министрите на външните работи на Г-20, посветено на борбата с тероризма, цифровата трансформация, хуманитарното сътрудничество и намаляване на опасностите от бедствия.

Руският първи дипломат изтъкна, че разрастването на тероризма до голяма степен е провокирано от външната намеса на Запада във вътрешните работи на суверенни държави.

"От 2014 г. насам в Украйна се заражда ново огнище на екстремизъм. Киевският режим неудържимо се помпа с оръжие, открито се подкрепят националистически батальони, покрити от главата до петите с нацистки емблеми и татуировки, вербуват се наемници от страни от НАТО и международни терористи. Съществуват доказателства за потока от смъртоносни оръжия от Украйна към горещите точки в чужбина", заяви министърът, чието изявление беше публикувано на уебсайта на руското външно министерство. /БГНЕС

Москва / Русия