Лацио удари Интер и му нанесе първа загуба за сезона в Серия А

Лацио надигра Интер с 3:1 у дома в среща от третия кръг на италианската Серия А. На „Олимпико“ „орлите“ спряха „нерадзурите“ за първата им загуба през кампанията, като същевременно се качиха и на върха в класирането.

Успехът на "Олимпико" качи "орлите" на първото място в класирането.

Домакините поведоха в края на първото полувреме след точната интервенция на Фелипе Андерсон, а в ролята на асистент се превърна Сергей Милинкович-Савич. В началото на втората част гостите се поактивизираха и стигнаха до изравнителен гол чрез Лаутаро Мартинес. Въпреки подема в играта си, Интер инкасира две попадения в последния четвърт час на мача, с което загуби и срещата. Луис Алберто върна преднината на столичани след подаване на Педро Родригрес, преди бившият футболист на Барселона и Челси да се разпише на свой ред, за да оформи и крайния резултат.

Така Лацио се качи на върха в класирането с актив от седем точки, докато Интер е четвърти с пункт по-малко. В следващия кръг „нерадзурите“ приемат новака Кремонезе, докато „орлите“ гостуват на Сампдория.

По-рано Монца загуби от Удинезе с 1:2 пред собствена публика. Това беше и трето последователно поражение за новаците, за които Валентин Антов влезе като резерва десет минути преди края на редовното време. /БГНЕС