Лара Гут няма спирка в Световната купа

Швейцарката Лара Гут-Бехрами продължи с изключителното си представяне в алпийските ски от началото на година, след като спечели и второто спускане във Вал ди Фаса, Италия, кръг от Световната купа. Вчера Гут триумфира в първия старт в италианския курорт, а днес тя записа четвърта поредна победа в Световната купа и пета в последните шест старта във всички дисциплините. Междувременно в средата на този месец 29-годишната швейцарка спечели два златни и един бронзов медал на Световното първенство в Кортина д'Ампецо.

Лара Гут е спечелила пет от последните шест старта в Световната купа.

Днес за пореден път Гут не остави съмнение в превъзходството си в скоростните дисциплини на този етап, след като записа време от 1 минута 25.83 секунди и остави на 32 стотни зад себе си своята сънародничка Корине Зутер. На трето място се нареди германката Кира Вайдел (+0.68 секунди).

По този начин Лара Гут записа общо шеста победа в Световната купа от 10 януари насам и увеличи преднината си в генералното класиране пред Петра Влъхова на 107 точки. Тя се изкачи и до трета позиция в класирането на спускането с 383 точки, 97 по-малко от водачката София Годжа от Италия, която не стартира днес.

За Гут това бе 32-ра победа в Световната купа, като по този начин тя вече е в топ 10 във вечната класация по победи. Тя се изравни и деветата по най-много първи места в спускането Мария Хьофъл-Рийш (11). Утре швейцарката ще се цели в трети успех във Вал ди Фаса, този път в коронната си дисциплина супергигантски слалом. /БГНЕС