Лацио излезе на върха в Серия А след успех над Болоня

Головете за „Орлите" отбелязаха Луис Алберто (18) и Хоакин Кореа (21). Две попадения на гостите бяха отменени през второто полувреме. Първото за игра с ръка на Стефано Денсвил в 52-та минута, а второто заради засада на Родриго Паласио в 68-та. Успехът е под №19 за футболистите на Симоне Индзаги в първенството.

Лацио започна активно срещата и положенията пред вратата на Скорупски едно след друго. Луис Алберто и Имобиле пропуснаха отлични шансове преди испанецът да се разпише именно от дъгата на наказателното поле именно след подаване на колегата си в атака. Три минути по-късно Кореа също записа името си сред голмайсторите, въпреки че имаше и късмет. Неговият удар се отклони в крак на бранител и излъга вратаря.

Лацио със сигурност ще остане на върха в класирането, след като дербито Ювентус - Интер бе отложено заради опасенията от разпространение на коронавируса. Още четири мача от уикенда бяха отложени с решение на Серия А: Милан - Дженоа, Парма - СПАЛ, Сасуоло - Бреша и Удинезе - Фиорентина. Срещите ще се изиграят едва на 13 май. /БГНЕС