Льоклер изпревари Верстапен за втори полпозишън през сезона

Шарл Льоклер ще стартира от първа позиция в Гран При на Австралия, след като спечели квалификацията за състезанието в Мелбърн. Той е първият различен пилот от Люис Хамилтън през 2014-а насам с полпозишън в Австралия, а това е и първи полпозишън за Ферари на пистата от 15 години насам.

Шарл Льоклер.

Пилотът на Скудерията, който бе най-бърз във втората свободна тренировка, продължи със силното си представяне от началото на сезона, като записа втори полпозишън през кампанията след този на старта в Бахрейн, където успя и да спечели състезанието. Монегаскът завърши с впечатляващото време от 1:17.868 сек, на близо три десети пред световния шампион Макс Верстапен с Ред Бул. Трети в утрешния ден ще стартира съотборникът на нидерландеца Серхио Перес.

Водачът след последната свободна тренировка Ландо Норис с МакЛарън остана четвърти в квалификацията, докато седемкратният първенец на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес най-сетне имаше поводи за радост след петото си място. Британецът бе седми, 13-и и осми в трите тренировки, но успя да се нареди пети за неделния старт на „Албърт Парк“. Топ 10 допълниха още съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел, Даниел Рикардо (МакЛарън), Естебан Окон (Алпин), Карлос Сайнц (Ферари) и Фернандо Алонсо (Алпин).

Льоклер води на Сайнц с 12 точки в генералното класиране след първите два старта, докато Верстапен е трети на 18 от върха. Състезанието за Голямата награда на Австралия е утре, 10 април, от 08:00 часа българско време. /БГНЕС