Кузманов се класира без загубен сет на 1/2-финал в Барселона

Димитър Кузманов продължава с блестящото си представяне на турнира по тенис от сериите Чалънджър на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44 820 евро.

Кузманов е на крачка от финала на Чалънджъра в Барселона.

Българинът, който заема рекордната в кариерата си 217-а позиция в световната ранглиста, победи на четвъртфиналите Теймураз Габашвили (Русия) с 6-2, 6-0. 36-годишният Габашвили е 270-и в света в момента, като в началото на 2016 година е достигал до 43-ата позиция в класацията на АТP.

Това е трета поредна победа за Мико без да загуби сет. Преди това той елиминира №4 в схемата Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина с 6-4, 6-4 и представителя на домакините Томи Робредо с 6-0, 6-1. До момента Кузманов заработи 29 точки за световната ранглиста, а на полуфиналите ще играе срещу Алекс Молчан от Словакия (№117) или Никола Кун от Испания (№257).

Кузманов направи серия от три поредни гейма от 3-2 до 6-2 за да спечели първата част за 38 минути. Мико продължи да доминира и във втория сет. Той не загуби нито един гейм и затвори мача в своя полза за 1 час и 6 минути игра.

По-късно днес Кузманов и Габашвили ще играят в тандем на полуфиналите на двойки. Те ще срещнат номер 1 в схемата Хари Хелиоваара (Финландия) и Роман Йебави (Чехия). /БГНЕС