Куман заменя Ван Гаал след Мондиала в Катар

Роналд Куман подписа тригодишен договор с националния отбор на Нидерландия и ще се завърне начело на „лалетата“ от 2023 година.

Бившият мениджър на Саутхемптън и Евертън беше без работа, след като бе уволнен от Барселона по-рано през сезона. Това ще бъде втори престой на Куман начело на страната си – той изведе представителния тим до второто място в Лигата на нациите през 2018-19, и го класира на Евро 2020, преди да поеме Барса.

Роналд Куман.

Луис ван Гаал ще води нидерландците на Световното първенство в Катар, но ще се оттегли впоследствие, след като разкри, че е бил диагностициран с рак на простатата.

Очаквам с нетърпение новото сътрудничество. Преди малко повече от година и половина, със сигурност не напуснах нидерландския национален отбор заради незадоволство. Престоят ми беше добър, резултатите бяха налице и връзката ми с играчите беше добра. Скоро ще продължим по същия път. Това за мен е сигурно. Горд съм да споделя, че ще бъда отново селекционер на националния отбор на Нидерландия след Световното първенство. Очаквам това с нетърпение, нека постигнем отново успехи заедно!“, сподели Куман в Туитър.

След предстоящото световно първенство, Роналд Куман ще наследи Луис ван Гаал на поста селекционер на националния отбор. Неговият договор с Кралската нидерландска футболна асоциация ще бъде до Мондиала през 2026 и беше подписан и от двете страни“, се казва в изявление на местната футболна федерация (КНВБ). /БГНЕС