Куман: Трудно е да си треньор на Барселона след две загуби в Шампионската лига

Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че се намира в "деликатна ситуацията", след като отборът претърпя тежка загуба с 0:3 при гостуването си на Бенфика в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Роналд Куман

Куман записа куп негативни рекорди с поражението в Португалия, което оставя каталунците без точки след първите има два мача в групата. :Чувствам подкрепата на играчите и я усещам в тяхното поведение. За другото не мога да говоря. Не мога да кажа нищо за бъдещето си, защото не знам какво мислят от клуба по този въпрос. Не искам да отговарям на повече въпроси по тази тема, защото това не зависи от мен. Ще видим. За всеки треньор е трудно да бъде в Барселона след две загуби в Шампионската лига. Ситуацията е деликатна", коментира нидерландецът след двубоя.

Барселона загуби откриващите си два мача в Шампионската лига за първи път в историята си и е под угрозата да не участва в елиминациите за първи път от сезон 2003/04 насам, когато не участва в турнира. Испанският гранд загуби първите си два мача в еврокампания за първи път от 1972 година, когато инкасира две поражение от Порто в Купата на УЕФА. Под ръководството на Куман Барселона загуби четири от последните си пет мача в Шампионската лига, след като бе загуби четири от предишните си 39.

В следващия си мач в надпреварата Барселона приема Динамо Киев на "Ноу Камп" и ще гони задължителна победа, за да запази шансове да се класира на осминафиналите. /БГНЕС