Куман: Барселона има бъдеще благодарение на мен

Роналд Куман защити престоя си начело на Барселона, казвайки, че клубът е в по-добра позиция заради него преди сблъсъка от груповата фаза на Шампионска лига с Байерн Мюнхен във вторник вечер.

Наставникът на каталунците Роналд Куман.

Босът на „блаугранас“ говори в интервю за нидерландското издание NOS, отговаряйки на коментари от клубния президент Жоан Лапорта, който подчерта, че ще бъде отворен към подновяването на договора на специалиста само ако бъдат изпълнени определени критерии. „Това…предполага, че треньорът няма пълна власт. Лапорта каза твърде много. Това се прави най-добре на лично. Харесва ми, когато един президент е отдаден и също задава въпроси. Но това не трябва да се случва в пресата, това беше проблемът“, започна Куман.

Не за първи път се появява наяве сложната връзка между двамата, като според информации Лапорта е обмислял да уволни Куман в края на миналия сезон след разочароваща кампания, в която каталунците финишираха на седем точки зад шампиона Атлетико Мадрид в Ла Лига. Въпреки това, нидерландецът вярва, че е имал нужната подкрепа. „Около президента имах усещането, че всички стоят напълно зад мен. Играчите, останалата част от щаба и другите членове на ръководството“.

Куман показа самочувствие, след като добави в интервюто, че благодарение на него клубът има бъдеще, и има желание да остане на „Камп Ноу“. „Отворен съм към оставане. Просто се наслаждавам на престоя си тук“, каза още 58-годишният специалист. Барселона в момента е седми в Ла Лига, на три точки от лидера Реал Мадрид, с мач по-малко от големия си съперник. Каталунците са с две победи и равенство от първите си три мача за първенство. /БГНЕС