Красимир Милошев: Смятам, че тази година можем да влезем в топ 6

Смятам, че тази година можем да влезем в топ 6. Това заяви капитанът на Локомотив София Красимир Милошев на пресконференция в Пресклуб България, на която бе отличен за Играч номер 1 на десетия кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Милошев реализира два гола при победата на „железничарите“ над Левски с 3:2 на стадиона в квартал „Надежда“.

Това говорихме и с момчетата в отбора, че наистина още сега в събота срещу Пирин трябва да сме здраво стъпили на земята, защото след такава победа ако не успеем да покажем това, което показахме срещу Левски, тази победа срещу Левски няма да има толкова голямо значение. Както и предния сезон, нямаме определени цели. Ние сме така да се каже нов отбор в Първа лига, стремим се с всеки мач да израстваме все повече и повече и вече от новия сезон се надявам да сме в топ 6“, започна той.

Красимир Милошев.

Милошев коментира и солената глоба и наказание за мач без публика срещу шампиона Лудогорец. „Да, доста важна победа за нас, отрази ни се много добре, имахме нужда от нея след обрата от Славия. Станислав Генчев точно това каза, че този мач е в миналото, защото следва, лично за мен, много по-тежък мач срещу Пирин, защото в Благоевград се играе много трудно. Да, наистина на стадион „Локомотив“ феновете са доста повече и са 12-ият ни играч – за тази глоба и това наказание искам само да кажа, че ги разбирам, но от следващия мач с Лудогорец, след него, да не се случват такива неща, за да са винаги плътно до нас. Чисто футболно мисля, че сега играем с нова схема, виждам в очите на моите съотборници, че искат да се влагат на 100%. Според мен най-бързо към отбора се адаптира Антонио Вутов, знаете, че той е бил в Левски и това определено му е от полза“.

Треньорът ни учи на дисциплина, на агресия и на концентрация най-вече, защото ние сме имали доста проблеми и предния сезон при статични положения – сега последните два мача не сме допускали гол от статично положение, което е доста добре, и съумяваме да реализираме именно от тях в последните срещи. Силно се надявам да играя с брат ми в един отбор – доста трудно, но дано се случи. Не, не се делим на нови и стари, единствено комуникацията с чужденците е малко по-трудна, но се привързват към тима, има страхотен колектив, няма деление на млади и опитни, опитните помагат на младите. Лично моите цели с Локомотив винаги са били колкото се може по-големи и аз смятам, че тази година можем да влезем в топ 6 и се надявам да го направим. Винаги има възможност, но ще седна и ще помисля много добре, ако има оферта. Това, което имам към Локомотив, дал ми е толкова много, толкова много съм научил – ако бях отишъл в Левски или ЦСКА преди, може би нямаше да стана футболист. Затова съм благодарен на Иван Василев и Локомотив е в моето сърце“, категоричен бе играчът на локомотивци.

Милошев изрази надежда, че за следващия лагер на националния отбор ще попадне сред повиканите от новия селекционер Младен Кръстаич. „Надявам се, да. Мисля, че всеки футболист, който играе, иска да стигне до националния отбор. Виждам, че сега са повикали доста млади футболисти, което ме мотивира още повече да тренирам и да се доказвам, и се надявам на следващия лагер да попадна в състава. Да, доста често се случва, особено когато отидем някъде на лагер, пускам си мачове и гледам. Може би тичането, защото и в хандбала има доста тичане, това ми помага. Не се случва често със съотборниците ми, защото треньорът прави разбора, но понякога се случва да седнем в съблекалнята и да обсъдим случилото се след дадена среща“, завърши той. /БГНЕС