Край на серията на Швьонтек, Корне я спря в трети кръг на Уимбълдън

Серията на Ига Швьонтек от 37 поредни победи приключи. Световната №1 загуби с 4-6, 2-6 от Ализе Корне в трети кръг на Уимбълдън.

32-годишната французойка демонстрира невероятна игра от първата до последната точка в срещата и възползвайки се от неубедителните изяви на Ига и поднесе най-голямата сензация в Ол Ингланд Клъб до момента.

Корне стигна до ранен аванс от два пробива за 3-0 в първия сет. Полякинята постепенно съумя да стабилизира представянето си и върна единия брейк, но това далеч не се оказа достатъчно, за да спре устрема на безупречната от всяка точка на корта Корне. Вторият сет започна позитивно за фаворитката, която изглеждаше, че е успяла да се отърси от проблемите в предходната част и осъществи пробив още в първото подаване на своята съперничка - 2-0. Топ поставената дори имаше аванс от 40:15 в ответния си сервис гейм, но точно когато изглеждаше, че вече започва да намира ритъма си, допусна няколко непредизвикани грешки, които ѝ костваха моментален рибрейк. Това бе и повратният момент на сета. Корне на свой ред се сдоби с преднина от пробив - 4:2. Швьонтек така и не успя да намери начин да излезе от затрудненото положение.

Аманда Анисимова пък елиминира Коко Гоф след обрат 6-7(4), 6-2, 6-1 след 2 часа и 7 минути битка на Централния корт.

Двубоят бе втори помежду им при жените като първият сет беше спечелен от Гоф. Тя бе и в ролята на фаворит в тази среща, но Анисимова съумя да я отстрани след великолепна игра във втората и третата част.

В четвърти кръг нейна съперничка ще бъде французойката Хармони Тан, която днес отстрани Кейти Боултър след 6-1, 6-1, а в първи кръг бе победила Серина Уилямс. /БГНЕС