Край на мъките, Левски дочака първа победа след 148 дни

Левски спечели с 2:0 гостуването си на Хебър от 22-ия кръг на Първа лига. По този начин "сините" сложиха край на серията си от 11 поредни мача без победа, която продължи 148 дни. В герой за отбора се превърна новото попълнение Рикардиньо, който заби и двете попадения.

В 13-ата минута се стигна до първото по-чисто положение за гол. Цунами получи отляво и потърси Рикардиньо на далечната греда, но нападателят се размина с топката. Натискът на "сините" даде резултат и пет по-късно те поведоха в резултата. Рикардиньо стреля по диагонала в далечния ъгъл, за да реализира първото си попадение в официален мач за Левски.

В 29-ата минута пък Уелтън стреля силно, но Петър Дебърлиев успя да избие в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно. В 38-ата Цунами стигна до аутлинията и успя да подаде към Рикардиньо, но той се размина с топката. Пет по-късно Уелтън опита много силен удар в близкия ъгъл от малък ъгъл. Изстрелът се получи, но Дебърлиев спаси

След поредния ъглов удар в срещата Левски стигна до чудесна позиция за гол десетина минути след старта на второто полувреме. Центрирането на Филип Кръстев рикошира и топката се оказа в Сундберг, който бе на много добра позиция в наказателното поле. Бранителят обаче се забави и стреля в тялото на вратаря.

Левски удвои преднината си четвърт час преди края на редовното време. Филип Кръстев центрира от фаул в пеналтерията на Хебър, където Сонко Сундберг върна топката назад към Цунами, бранителят на „сините“ стреля, топката се отби в напречната греда, а при добавката Рикардиньо отбеляза в опразнената врата.

След този си успех Левски се изравни със Славия на шестото място в класирането, но изостават с цели 19 точки от върха, където е ЦСКА. Хебър остава на 14-а позиция с едва 16 пункта. /БГНЕС