Коутиньо се развихри за разгром на Байерн над Вердер

Коутиньо се отчете с хеттрик и две асистенции за победата на Байерн.

Отборът на Байерн Мюнхен се завърна на победния път в Бундеслигата, след като разби Вердер Бремен с 6:1 у дома в мач от 15-ия кръг на първенството. Шампионите допуснаха поражения от Байерн Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах в последните си два двубоя на домашна сцена, но днес бяха повече от категорични срещу неубедителния Вердер.

Срещата започна добре за бременци, които бяха опасни на контраатака и се възползваха от една от тях, за да поведат в резултата в 24-та минута, когато Милот Рашица с лекота надбяга Джером Боатенг и със силен изстрел преодоля Мануел Нойер. Домакините постепенно натиснаха съперника си и след няколко добри намеси на вратаря на Вердер Иржи Павленка, той все пак бе преодолян в 45-та минута от Коутиньо, който се разписа от близко разстояние след добро подаване на Серж Гнабри. Още преди почивката баварците стигнаха до пълен обрат, след като Коутиньо изведе добре Роберт Левандовски в наказателното поле и полският национал не сбърка за 2:1.

На почивката временният треньор на Байерн Ханзи Флик извади неубедителния Боатенг за Иван Перишич, а домакините тотално надиграха съперника и стигнаха до нови четири гола. В 63-та минута Коутиньо покачи на 3:1 с техничен прехвърлящ удар, а малко след това и Левандовски вкара втория си гол в мача. В 75-та минута Коутиньо асистира на Томас Мюлер за 5:1, преди да оформи хеттрика си и крайното 6:1 с прецизен изстрел от границата на наказателното поле. Няколко минути след това Коутиньо бе заменен от Сарпреет Синг, за да обере овациите на "Алианц Арена", след като се отчете с три гола и две асистенции за баварците.

По този начин Байерн вече има 27 точки и се завърна в топ 4 на класирането, докато Вердер остава опасно близо до зоната на изпадащите - само на две точки от 16-ия Фортуна. В друг мач от днес Борусия Дортмунд победи Майнц 05 с 4:0 като гост и се изкачи до третото място в таблицата, на две точки зад лидера Борусия Мьонхенгладбах, който утре гостува на Волфсбург.

Останалите резултати:

Кьолн - Байер Леверкузен 2:0

Херта - Фрайбург 1:0

Падерборн - Унион Берлин 1:1. /БГНЕС