Костов: Имахме нужда от тази победа

Треньорът на Левски Николай Костов бе доволен от успеха над Берое с 1:0. На "Герена" в герой за "сините" се превърна Асими Фадига, който реализира победния гол в 76-та минута. По този начин столичани сложиха край на серия от три поредни загуби.

„Мачът беше точно такъв, какъвто го очаквахме – труден за нас, защото след тези 3 поражения загубихме самочувствие. Берое не е толкова слаб отбор, добре организирани са в защита и ни бе трудно да намираме пространствата, за да завършим атаките. Имахме такива и през първото полувреме, но тогава направихме и елементарни грешки – на 5, 7, 10 метра. Отдавам ги на напрежението. Можехме да бъдем наказани. За нас беше важно да вземем трите точки“, започна Костов.

„През второто полувреме имахме по-добре темпо и скорост. Фабио Лима и Фадига изиграха роля за нашия отбор. Запълва се отборът с изключение на Митков, който е опция, особено при изнасянето с вратаря. С Охене и Мислович не се получава там, но въпреки това се възстановяваме като играчи. Не искам да коментирам сектор Б, а тези, които присъстваха и подкрепиха отбора. Имаше нелоша атмосфера, въпреки че беше малобройна публиката“, продължи той.

„Не си падам по статистиката, но се съобразявам с нея. Нашата игра е такава, че трябва да владеем топката, но и да създаваме положения пред вратата на съперника, защото иначе ще е скучен футболът ни. Трябва да имаме скорост, да контролираме контраатаките на съперника. Имаше и зрелище, тъй като бяхме по-разнообразни през втората част. Не сме толкова спокойни за големите мачове, защото загубихме от всички водещи три отбора. Една победа над Берое не може да успокои нещата. Надявам се да покажем в следващите мачове, че сме по-конкурентноспособни. Имаше мачове, в които не бяхме в пълен екип, имахме много проблеми, които не осветявахме. Сега отборът е по-пълен и в по-добра форма. Надявам се в тези мачове да сме по-добри. За договора на Бари ще оставя без коментар. Това е клубно решение. Това е един от любимците на публиката. Имаше един момент, в който щяхме да го пуснем в днешния мач, но вкарахме гол и променихме стратегията си. На Пламен Андреев трябва да му се е отразила добре тази пауза. Ще видим обаче как ще е срещу силните отбори сега. Не игра срещу ЦСКА и Черно море, защото допусна груби грешки срещу Лудогорец. Трябва да видим как ще бъде срещу по-силните отбори. Митков още не е готов, индивидуално тренира. Дано тази седмица се включи с отбора“, завърши наставникът на "сините". /БГНЕС