Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал

Христо Хинков да не ме използва като смокинов лист и да се крие зад мен, заяви в ефира на бТВ тази сутрин народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на здравната комисия Костадин Ангелов.


Ангелов, който също беше министър на здравеопазването в последния кабинет на ГЕРБ, се обърна към проф. Хинков, който по-рано заяви, че действията си по казуса „Пирогов“ са били съгласувани именно с Костадин Ангелов.

В национален ефир Костадин Ангелов призова министър Хинков да обясни одит на АДФИ в Националния център по обществено здраве и анализи, когато настоящият здравен министър е бил негов ръководител.

Има или няма констатирани закононарушения, извършени от Хинков и какви са те, попита Костадин Ангелов и обяви, че през днешния ден ще представи одитния доклад пред обществеността.

От своя страна Хинков отрече обвиненията на Ангелов.

„Пирогов“ не е на загуба. Болницата има заем и той се обслужва, каза още Ангелов и обвини Хинков, че не разбира от финанси.

Според депутата от ГЕРБ-СДС абсолютно недостойно е министър на здравеопазването да каже, че през последните 10-15 години „Пирогов“ запада, особено след COVID-периода, когато здравното заведение приемаше хиляди пациенти. /БГНЕС