Космическо приключение във Военноисторическия музей

Националният военноисторически музей отвори изложба, посветена на българското участие в Космоса.

Стотици деца и родители посетиха музея, за да видят истинска космическа храна и да се запознаят с интересни факти за Космоса, предаде репортер на БГНЕС.

„В навечерието на Деня на космонавтиката решихме да организираме един космически уикенд, който премина с голям ентусиазъм в първия ден. Подготвили сме редица изненади за нашите посетители. Космически ателиета, арт инсталация на планети, лекция на учените от института по криобиология и хранителни технологии, както и да научат повече за космоса и българското участие в него”, каза Деяна Костова от НВИМ.

Всеки дошъл в музея през днешния неделен ден ще може да научи повече за първите ни космонавти, за учените, които са започнали работа по създаването на космическа храна, българската следа в стъпването на Луната.

„Редица любопитни факти, свързани с България и Космоса. Децата могат сами да направят свой музей в ателиетата“, добави Костова.

Едно от най-вълнуващите неща в музея ще е дегустацията на космическа храна. Да, всяко дете ще може да опита менюто на космонавтите.

Музеят работи с обичайното си работно време. „Стотици деца са ни посетили от началото на инициативата. Ателието и презентацията са напълно безплатни и се случват от до 14.00 часа. Музеят работи с обичайните си входни такси и време“, заяви тя. /БГНЕС