Кош със сирената на Мъри донесе втори пореден успех на Денвър над Лейкърс

Денвър Нъгетс поведе на Ел Ей Лейкърс с 2-0 победи в плейофната серия от първи кръг на Запад, след като взе и второто си домакинство над „езерняците“ по драматичен начин със 101:99.


Шампионите изоставаха с 20 точки през второто полувреме, но съумяха да направят пълен обрат. В герой за „буците“ се превърна Джамал Мъри, който реализира кош със сирената. Мъри пропусна 13 от първите си 16 стрелби, но не трепна при решителното си изпълнение, донесло важния успех за Нъгетс. Той завърши с 20 точки, 3 борби и 5 асистенции. Никола Йокич бе навсякъде и наниза трипъл-дабъл – 27 пункта, 20 борби и 10 асистенции. 22 точки и 9 овладени топки под коша записа Майкъл Портър-младши, а Арън Гордън и Крисчън Браун допринесоха съответно с 14 и 10.

За Лейкърс Антъни Дейвис завърши с дабъл-дабъл – 32 точки и 11 борби, а ЛеБрон Джеймс се отчете с 26 пункта, 8 борби и 12 завършващи подавания. 23 точки добави Д‘Анджело Ръсел, но калифорнийци така и не успяха да задържат преднината си и ще трябва да наваксват изоставане от 0-2 след първите два мача в Денвър. Мач номер 3 от серията е в залата на Лейкърс.

Втори победи у дома постигнаха и отборите на Кливланд Кавалиърс и Ню Йорк Никс. „Кавалерите“ не сбъркаха срещу Орландо Меджик и след здрава игра в защита спечелиха с 96:86, докато нюйоркчани се наложиха над Филаделфия 76-ърс и Джоел Ембийд със 104:101, след като изоставаха с пет точки 30 сек преди края. /БГНЕС