Кош със сирената донесе успеха на Атланта над Торонто след продължение

Атланта Хоукс надви Торонто Раптърс със 124:122 у дома след продължение в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). В герой за домакините се превърна Ей Джей Грийн, който поднесе със сирената, за да донесе победата на тима си след интригуващ сблъсък.

Освен победния си кош, Грийн бе много полезен от пейката със своите 17 точки и пет борби. Най-резултатен за "ястребите" бе звездата им Трей Йънг, който даде и паса към Грийн. Гардът завърши с дабъл-дабъл - 33 пункта и 12 асистенции. С дабъл-дабъл се отчете и центърът Клинт Капела - 18 точки и 14 овладени топки. С девет точки и 11 борби приключи Джон Колинс, а Де'Андре Хънтър и Дежонте Мъри добавиха съответно по 22 и 17 пункта за успеха.

Трей Йънг (ц) завърши с дабъл-дабъл и даде паса към Грийн за победния кош.

За "динозаврите" Скоти Барнс се размина с трипъл-дабъла след 28 точки, 11 борби и девет асистенции. 27 добави О Джи Ануноби, а още четирима баскетболисти на Раптърс завършиха с двуцифрен точков актив, но усилията им се оказаха недостатъчни за победата.

За Торонто, който е седми в Източната конференция с баланс 9-8, преди домакинство на Бруклин Нетс в сряда, докато Атланта, трети на Изток с 10-6, гостува на Кливланд Кавалиърс два дни по-рано.

Останалите резултати:

Индиана Пейсърс - Орландо Меджик 114:113

Филаделфия 76-ърс - Минесота Тимбъруулвс 109:112

Портланд Трейл Блейзърс - Юта Джаз 113:118

Ел Ей Клипърс - Сан Антонио Спърс 119:97. /БГНЕС