Коронавирусът стигна и до Антарктида

Антарктида вече не е единственият континент без заразен с коронавирус. Оказва се, че 36 човека от чилийската научна станция са с COVID-19, съобщи вестник „Tercera“, позовавайки се на информация от въоръжените сили.

Случаите на заразяване с коронавирус са открити в антарктическата научна станция "Bernardo O’Higgins Riquelme". От всички 36 заболели 26 са военнослужещи, а останалите 10 са служители на фирмата – подизпълнител, която провежда планови дейности в базата.

Всички заразени са евакуирани от медицинския научен персонал след проявата на симптоми, а по-късно са им направени и PCR-тестове.

На практика е заразен целият личен състав на намиращите се там чилийски военни, които изпълняват мисия в арктическата база. След евакуирането им помещенията са дезинфекцирани щателно.

По информация на изданието, на 17 декември ВМС на Чили съобщи, че екипажъг на кораба „Sargento Aldea“ е започнал профилактична карантина, след като са били регистрирани три случая на коронавирус сред 208-членния екипаж. Корабът е бил на посещение в базата „Bernardo O’Higgins Riquelme“ от 27 ноември до 10 декември. /БГНЕС, РИА Новости