Контрера: Общински жилища за медици, полицаи и шофьори в градския транспорт

„София се нуждае от две неща – сигурност и ред. ВМРО може да спомогне за това“, заяви Карлос Контрера, кандидат за кмет на столицата, издигнат от ВМРО – Българско национално движение. Той е и два мандата общински съветник в СОС и бивш председател на комисията по транспорт в Съвета.

Контрера предлага на местата в столицата, където има проблем със сигурността, тези зони да бъдат покрити с видеонаблюдение. „Такива са Лъвов мост и районът на Женския пазар“, посочи пред БНТ той и добави, че трябва да се попълни щата на Общинска полиция, като служителите могат да бъдат привлечени с общински жилища. Същото важи за водачите в обществения транспорт и лекари. „Професии, които са дефицитни, и работят за общината да имат право на такива общински жилища“, предложи Контрера.

Той посочи, че общинските жилища са около 8000-10 000 и се управляват от кметовете на райони. „Получаваме доста сигнали, че тези жилища не винаги се стопанисват добре и дори ги преотдават под наем, което е забранено. Затова е необходима ревизия. Общината трябва стриктно да следи кое е наемател и как си плащат сметките, неизрядните наематели трябва да бъдат гонени“, заяви Контрера.

Той смята, че трябва да бъде засилена и системата за контрол в градския транспорт. В проблемните квартали, където пътниците не желаят да си плащат билетите и картите, контрольорите могат да бъдат придружавани от представители на общинска полиция. Контрера добави, че при подобни акции във Факултета, например, са били задържани дори хора, издирвани за престъпления. /БГНЕС