Контрера: Ще върна секундарниците/броячите на светофарите и ще се боря за „зелена вълна“ в час пик

Имаме програма и за училищни автобуси за най-малките. Това се казва в позиция Карлос Контрера, който е кандидат за кмет на София и водач на листата за общински съветници на ВМРО – Българско национално движение в столицата.

Една от важните теми, свързани с трафика и пътната безопасност в София, са светофарите. За мен беше напълно нередно да се премахнат секундарниците/броячите и мигащата зелена светлина, които подсигуряваха много по-добър контрол и сигурност на водачите. Бях твърдо против това да стане, но отново в СОС бяха по-склонни да се подчинят на натиска на разни НПО и безвремието в МРРБ (тогава управлявано от ИТН), отколкото да помислят за жителите и гостите на града. Задължително е да намерим формула тези два вида сигнализация да бъдат върнати, казва в позицията си настоящият общински съветник.

Той подчертава, че с този сериозен проблем се е борил последния мандат и ще продължи да се боря в следващия.

Контрера обръща внимание и на друга важна тема – т.нар. „зелени вълни“ в час пик. Това според него ще помогне да се отпушат тапите и ще успокои шофьорите, които изнервени от задръстванията правят необмислени ходове, маневри и предизвикват ПТП.

Зелената вълна, приоритизацията на потоците е изключително важна и за градския транспорт, с който стотици хиляди софиянци се придвижват ежедневно, подчертава още Карлос Контрера и допълва: Това е важното. Не да правим измислени велоалеи, разчертани на съществуващи булеварди, които допълнително създават риск за колоездачите и за шофьорите.

Отделно за облекчаване на трафика той и екипът му разработват програма за осигуряване на училищни автобуси, които да возят децата до и от училище.

Говорим за по-малките, които родителите не могат да оставят сами в градския транспорт и ги возят с коли. Неслучайно след 15 септември в София стават тапи. Това също е една от причините, разкрива още от плановете за облекчаване на трафика в София кандидатът за кмет на ВМРО. /БГНЕС