Контрера към Терзиев: С лъжи и манипулации не се управлява

Кандидатът за кмет на София, издигнат от ВМРО, Карлос Контрера обвини Васил Терзиев и кандидатите на ПП-ДБ в разпространението на невярна информация.

„Безобразните лъжи и манипулации от двамата "спасители" на София ескалираха! То бива безогледно да се хвърлят неистини, ама чак толкова не бива. Терзиев рекъл, че всяка година 500 млн. изчезвали от Столична община... Твърдението, абсурдно само по себе си, доказва какво отчаяние цари в щаба на ПП-ДБ. Че тя цялата годишна капиталова програма е толкова. Капиталова програма, която между другото се изпълнява и от кметове на „Демократична България“, заяви Контрера.

Той призова Терзиев да попита кандидатите си от ДБ за съветници и районни кметове къде са парите за тротоарите. „Да ги пита, защото точно „Демократична България“ гласува с ГЕРБ 120 млн. лв. за ремонт на тротоари, а шестте районни кмета на Христо Иванов и Атанас Атанасов редом с кметовете от ГЕРБ усвояваха (уж) тези средства. Къде са парите и къде са тротоарите?“, заяви кандидатът на ВМРО.

„Терзиев може да попита кандидатите си за кметове на Триадица и Кремиковци (действащи районни кметове 2019-2023 г) защо договорите им за пътна поддръжка са по-скъпи на квадратен метър от договорите на Столична община?“, добави Контрера.

Той посъветва „вместо да тръби абсурдни числа, кандидатът на Кирил Петков и Христо Иванов за кмет на София да се вгледа в хората, с които се явява на избори. Може и да попита спасителите на София как по времето на ГЕРБ без конкурс взеха 50 000 лв. от метрото за табелки. В листата си Терзиев има поне трима, които са участвали в тази операция.

С лъжи и манипулации не се управлява. Хубаво е другарят-милионер да го научи, да го разбере, за да не спихне като спукана гума на края“.

„И е хубаво да каже с кого ще управлява в Столичния общински съвет, защото вече е оферирал две от местата за заместник-кметове на ГЕРБ срещу подкрепа... Не промяна, а чиста подмяна! Нито глас за партиите от сглобката!“, призова Карлос Контрера, кандидат на ВМРО за кмет на столицата. /БГНЕС