Контрера: Да изгоним наркодилърите далеч от децата на София

Кандидатът за кмет на ВМРО Карлос Контрера призова за по-голяма сигурност в столичните училища и за борба с разпространението на наркотици сред учениците, предаде репортер на БГНЕС.

„Столичните училища са залети от дрога - амфетамини, бонбони, близалки, марихуана.... 23- а души са задържани за разпространение на дрога около училища. Сред тях е и 15-годишно момиче, което е продавала на оградата на собственото си училище“, заяви Контрера.

Той подчерта, че „проблемът е огромен“ и не веднъж от ВМРО сме се опитвали да повдигнем темата.

„Защото това не е само криминална или социална тема, тя е политическа! Нещата няма да се оправят от само себе си, докато се правим, че такива неща не стават. Възрастта на употреба на наркотици падна до 12-14 години, а дрога се продава вътре в самите училища“, алармира кандидатът за столичен градоначалник.

„За вялата предизборна кампания темата не е интересна. За Хекимян и Терзиев видимо тя не е интересна. Не могат да я нарисуват на фотошоп. Не знаят и не могат да предложат решение, да не говорим, че голяма част от симпатизантите на ПП-ДБ открито подкрепят легали-зирането на марихуаната. Тези хора ли ще се борят срещу дрогата в училищата, за сигурност в училищата?“, попита Контрера.

Според него е крайно време е Столична община да обърне внимание на този огромен проблем и заедно с МВР да гарантира сигурността на нашите деца.

„За нас от ВМРО това е основен приоритет. Задължително ни трябва общи програма за превенция, постоянно действаща, мащабна, вътре в класните стаи. Задължително ни трябва координация между училището (директор и учители) - община - МВР за разкриване на случаи на разпространение и употреба на наркотици сред учащите. Заместник-кмет по сигурността може да координира това“, заяви Карлос Контрера.

Според него е нужно засилване на патрулно-постовата и оперативната дейност на СДВР покрай училищата, за да изгоним наркодилърите далеч от децата на София.

„Този разговор е много по-важният от приказките за велоалеи и пешеходни зони!“, смята кандидатът за кмет на столицата от ВМРО. /БГНЕС