Конте: Ще стабилизирам Тотнъм и ще играем атрактивен футбол

Антонио Конте обеща да направи Тотнъм постоянен, практикувайки „атрактивен“ футбол, като заяви, че за него е „чест“ да бъде новият мениджър на клуба.

Италианският специалист подписа 18-месечен контракт, с опция за удължаване, и замени на поста Нуно Ешпирито Санто след успешни разговори с ръководството на „шпорите“ в Лондон в понеделник. 52-годишният наставник, който изведе Челси до титлата на Висшата лига през сезон 2016-17 и ФА Къп идната кампания, се завърна в треньорската професия след като за последно води шампиона на Серия А Интер, и проведе първа тренировка с новия си тим във вторник следобед на Хотспър Уей.

Антонио Конте (д).

Моята треньорска философия е много проста – да играя добър и атрактивен футбол за нашите фенове. Да имам стабилен отбор, който да не бъде на приливи и отливи. Мисля, че феновете заслужават един конкурентен тим с воля за битка. Ще направя всичко, за да заслужа тяхната подкрепа. Подобен тип ситуация повишава желанието за работа и за това да бъде свършено нещо важно за феновете на този клуб. Това е страхотна възможност, чест да стана мениджър на този отбор“, започна той в първото си интервю за клубната телевизия.

Конте напусна Интер по взаимно съгласие през май, само три седмици след като изведе „нерадзурите“ до първа титла на Серия А от 11 години насам, добавяйки към три титли на страната с Ювентус между 2011-2014. Той се присъедини към Интер от Челси, където стана един от четиримата мениджъри, печелил титлата на Висшата лига в дебютния си сезон в английския футбол. Независимо че завоюва и трофея от ФА Къп следващата кампания на „Стамфорд Бридж“, бившият селекционер на Италия бе освободен след завършек на пето място в Лигата.

Италианецът, който първоначално беше цел на президента на Тотнъм Даниел Леви през лятото, има вторият най-висок процент победи от треньорите, които са водили отбори в поне 50 мача в Премиършип – с 51 успеха от 76 мача, изоставайки единствено от колегата си начело на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Миналото е важно и аз съм горд. За мен, новото предизвикателство е Тотнъм. Искам те да станат важна част от моята кариера като мениджър. Клубът и Даниел Леви ме искаха силно. Имаше обаждане от Тотнъм през лятото, но бях много ясен с клуба, защото тъкмо бях завършил важен сезон с Интер, труден сезон, и честно казано не беше правилният момент да започна ново преживяване. Предпочитам да изчакам, да се насладя на времето извън професията със семейството ми, а и все още бях емоционално свързан със случилото се в Интер. Тотнъм е важен клуб в Англия и важен клуб в света. Стадионът и тренировъчната база са прекрасни“, завърши Конте.

Санто бе освободен от поста в понеделник след по-малко от пет месеца начело в клуба, като последният му мач бе поражението от Манчестър Юнайтед с 0:3 в събота. Това бе пета загуба за „шпорите“ в седем мача в Лигата и ги остави на девета позиция в таблицата, на десет точки зад лидера Челси. /БГНЕС