Конте: Победата ни е заслужена

Интер спечели голямото дерби срещу Милан с 2:0 на „Джузепе Меаца" и записа четвърта поредна победа в Серия А. По този начин „нерадзурите" продължиха перфектната си серия и остават единственият тим на върха, който все още има пълен комплект от точки. За Милан това е второ поражение след загубата в първия кръг от Удинезе като гост (0:1).

Интер бе по-добрият отбор през 90-те минути и заслужено спечели срещата. Попаденията за успеха отбелязаха Марсело Брозович (49) и Ромелу Лукаку (78), който реализира третият си гол от четири шампионатни мача. Дербито на Милано бе дебютно за наставниците на двата съперника - Марко Джампаоло за Милан и Антонио Конте за Интер.

„Трябваше да изиграем този мач след двубой от Шампионската лига, който не се разви както искахме. Точно този лош резултат обаче ни даде тласък да влезем в срещата по най-добрия начин и да спечелим. Победата ни е заслужена, щастлив съм за нашите фенове, защото дербито си е дерби", заяви след срещата наставникът на Интер Антонио Конте. /БГНЕС