Компания „Gullivair” прекрати резервациите за Скопие

Българската авиокомпания „Gullivair” прекратява от 21 май резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени, съобщи репортер на БГНЕС.

От 21 май няма нито един възможен полет

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – Сохия беше открит на 26 март 2022 г. с много фанфари след дипломатически усилия, като беше съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

От 21 май няма нито един възможен полет

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност. /БГНЕС