Комисията за митниците изслушва Бойко Рашков

Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях ще проведе заседание на 23 април, вторник.


В дневния ред на комисията е изслушване на бившия главен секретар на вътрешните работи Петър Тодоров и на народния представител от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Председател на комисията за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" е Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

На предното заседание на комисията Станислав Балабанов от ИТН представи писмо от МВР, подписано от настоящия служебен министър Калин Стоянов, в което се посочва, че Марин и Стефан Димитрови, както и Петя Банкова няколко пъти са се срещали с Бойко Рашков докато той е бил министър на вътрешните работи. А доскорошният главен секретар Живко Коцев е саботирал работата на разследващите.

БГНЕС припомня, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев бе привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал. /БГНЕС