Коло Туре: Стилиян Петров е мой брат

Стилиян Петров е мой брат. Видяхте колко хора дойдоха от чужбина, за да го подкрепят. Винаги бих подкрепил негова кауза. Това заяви в специално интервю за БГНЕС бившият централен защитник на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул Коло Туре, който взе участие в благотворителния „Мач на надеждата“, организиран от фондацията на Стилиян Петров. Събраните средства от двубоя, игран пред около 20 000 души на Националния стадион „Васил Левски“, отиват в подкрепа на страдащите от онкологични заболявания.

42-годишният котдивоарец е бивш защитник на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул.

„Невероятно чувство, страхотни фенове. Феновете бяха страхотни, подкрепата, която получихме, организацията на Стилиян Петров беше на изумително ниво. Наистина се насладих на този мач. Играчите, срещу които се изправихме, бяха на много добро ниво. Нашите футболисти също бяха много добри, стандартът беше висок и видяхме високо качество на терена. Юри Джоркаеф, Робер Пирес, беше невероятно, наистина се насладих да бъда тук, в тази страна“, започна 42-годишният Туре, който е родом от Кот д‘Ивоар.

Той призна, че винаги се е опитвал да играе на най-високо ниво, без значение от мача – нещо, което демонстрира и в столицата. „Да, постигал съм много успехи в кариерата ми. Винаги съм се опитвал да бъда най-добрата си възможна версия – това беше приятелски мач, наистина беше страхотно, българските играчи бяха на много високо ниво“, продължи бившият бранител.

Туре каза още, че счита Стилиян Петров за свой брат. Двамата се запознали по време на кауза на ФИФА – MIP (Mass International Players) и оттогава-насам котдивоарецът и Стенли са приятели. „Абсолютно, да, Стилиян Петров е мой брат. Познавам го от MIP (б.ред - Mass International Players, кауза на ФИФА). Там се запознахме. Преди това го познавах от терена, но тази кауза ни сближи. Ние сме заедно оттогава-насам и го наричам мой брат, защото е страхотен човек. Видяхте колко хора дойдоха от чужбина, за да го подкрепят. Винаги бих подкрепил негова кауза“.

Бившият защитник разкри, че в момента си търси работа. Той е в мениджърските среди от миналата година насам, като досега е водил единствено Уигън Атлетик. „В момента съм мениджър, търся си работа. Ако имаш някакви предложения?“, пошегува се той и отвърна на въпрос, свързан с евентуално поемане на Арсенал или Ливърул. „Трудно е да отида там. Трябва да вървя крачка по крачка, преди да стигна до някой по-голям клуб“, завърши Туре. /БГНЕС