Колев: Левски се нуждае от около 3 млн. лв., за да оцелее

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че Левски се нуждае от около 3 млн. лв., за да оцелее до края на юли. Набирането на приходи не става само от дарения, а се търсят и спонсори.

"Ние не правим разлика между дарителите. И други пъти сме сме имали дарения. Не сме обсъждали електронното гласуване. Имаме една обща цел - Левски да го има. Най-спешните плащания са за заплатите на футболистите и ние правим всичко възможно да ги задържим, за да може при трансферния прозорец да генерираме приходи..

Наско Сираков не е присъствал на управителния съвет, обсъждаме бъдещето на Левски. Той получи доста солидна подкрепа от левскарската общност.

Смятам, че Левски винаги е имал нужда от Наско Сираков под една или друг форма, оттук нататък не ми е в правомощията да коментирам. Беше обсъден въпросът с дарението на Пеевски. Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарението и да го изхарчим прозрачно. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой може да дарява и кой не. Има дарители привърженици и на други отбори. Аз лично имам съобщения от фенове на ЦСКА, които са дарили. Дарението е едностранен договор, условия не са ни поставяли с него. Аз като изпълнителен директор ще понеса негативите. Най-важно е Левски да продължи да съществува", допълни Колев. Той поясни, че онлайн анкетата на Васил Божков не е обсъждана на днешното заседание и призова феновете да не поддават на емоциите. "Спасението на Левски минава през много сериозно орязване на бюджета и набиране на приходи не само чрез дарения“, каза още Колев. /БГНЕС