Колев: Ако хората продължават да ни подкрепят, ще завършим сезона

Павел Колев изрази възхищението си от феновете на "сините".

Ако хората продължават да ни подкрепят по начина, по който го правят до този момент, ние ще завършим сезона без проблем", заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев във връзка с финансовите проблеми на клуба от началото на година, предаде репортер на БГНЕС.

Днес Колев, треньорският щаб и футболистите на "сините" поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски, а след това директорът на отбора изрази възхищението си от оказаната финансова подкрепа от феновете на тима под формата на дарения в последните дни.

Чувствата са като всяка година. Малко тъга, гордост и равносметка за това какво сме преживели като нация и народ. Фактът, че имаме такава фигура като Васил Левски, въпреки вродения ни нихилизъм, е оцелял и се явява обединителна фигура за всеки българин, носител на моралните и нравствени ценности, които всеки би трябвало да възпитава у децата си, е показателен", заяви Колев пред паметника на Апостола.

Винаги сме имали надежда, тя не е умирала. Продължаваме да работим всеки ден, полагаме всички усилия, мисля, че нещата вървят в добра посока. Надявам се Левски да го чакат още по-добри дни. Според мен ние сме тръгнали в правилната посока, дано да продължим. Ако хората продължават да ни подкрепят по начина, по който го правят до този момент, ние ще завършим сезона без проблем. След това ще трябва да седнем да разговаряме с феновете и спонсорите, защото няма как да формулираме цели, без да знаем с какъв бюджет разполагаме. Не е проблем бюджетът на клуба да се намали, дори драстично", коментира той.

Колев отговори на нападките от страна на президента на Славия Венцеслав Стефанов, че получава заплата от 22 хиляди лева, а други служители от администрацията взимат по 13 хиляди лева.

Заплатата ми е поне три пъти по-малка и аз писмено съм се отказал от нея още през януари, защото не считам, че е редно аз да взимам възнаграждение, след като футболистите и другите служители няма да могат да го направят. Това дребнотемие стои нелепо в този ден, но то е типично за Венцеслав Стефанов. Не мисля да му отговарям, защото това са приказки и цифри, които нямат никакво покритие с реалността. За последен път казвам - нито една стотинка, която хората дават за Левски в момента, няма да отиде нито за заплати, нито за каквото и да е друго нещо, освен за погасяване на задълженията към НАП. Гаранция за това е пълната отчетност, която се публикува всеки ден. В това отношение хората не би трябвало да имат никакво съмнение. Точно това се цели, да се всее съмнение", заяви изпълнителният директор на Левски.

Станислав Иванов и Живко Миланов.

Той разкри, че треньорският щаб на "сините" също се е отказал от заплатите си, а футболистите доброволно са се отказали от своите премии. Те не са получавали такива още от месец ноември. Един от бившите собственици на клуба - Александър Ангелов, днес дари малко над 140 хиляди безвъзмездно, а Иво Тонев, Николай Иванов и Тодор Батков също да направили дарения, заяви Колев.

Всички се обединиха да подкрепят клуба. Писа се някъде, че новото ни попълнение Спиерингс е позлатен и взима 30 хил. евро (на месец; б.р.). Това са абсолютни глупости. Най-скъпоплатеният ни футболист е подписал договора си още преди пристигането на сегашното ръководство. Цели се да се покаже, че Левски е разполагал с много пари в последната година и те са се харчели некомпетентно. Въпреки всичко хората не спират да помагат", отчете още той.

„Не съм говорил с Васил Божков. Говоря с генералния спонсор, всеки ден се чуваме. Те следят ситуацията, изказаха готовност да продължат да помагат, но в момента нямат възможност да го направят", допълни той. „Поел съм ангажимент да изляза и да кажа, когато има промяна, но такава все още няма. Не аз съм направил нещо, а хората, които даряват всеки ден, купуват си абонаментни карти, фланелки. Това са хората, които спасяват Левски. Заради тях ще преведем на футболистите някаква част от заплатите, хората са си дали от джоба, за да може Левски да съществува нормално. Аз единствено им давам отчет и казвам истината. Ще направим публично отчет какви пари сме получили от билети, от абонаментни карти и от продадени фланелки. Ето това е провалът на управлението ни, за една година не направихме нищо, за да ангажираме привържениците на Левски. Не работихме с тях, допуснахме грешки и въпреки това ни подкрепят. Аз по-хубаво нещо от това не знам да се е случвало на Левски в последните години", каза Колев. /БГНЕС