Коко Гоф се преборила с депресията преди големите си успехи

Едва на 16 години Коко Гоф вече има два осминафинала в турнири от Големия шлем.

Тийн сензацията от Америка Коко Гоф разкри, че е страдала от депресия, преди да постигне сензационните си успехи на Уимбълдън миналата година и Аустрелиън Оупън през януари. 16-годишната тенисистка изненада всички, след като достигна осминафиналите на двата турнира от Големия шлем въпреки крехката си възраст, а междувременно спечели и първата си професионална титла в Линц, превръщайки се в най-младата шампионка в Женския тур от 2004 година насам.

Гоф обаче сподели, че пътят ѝ към успеха не е бил безпроблемен. "През целия си живот винаги съм била най-младата, която постига нещо, което постоянно добавяше допълнително внимание към мен, което не исках. Чувствах се под напрежение, че трябва много бързо да постигна успехи. През сезон 2017/18 не бях сигурна дали наистина искам това. Винаги постигах добри резултати, така че не това бе проблемът, просто не се наслаждавах на играта. Тогава осъзнах, че трябва да започна да играя за себе си, а не за другите. За около една година бях много депресирана. Това беше най-тежката година в живота ми", сподели американката.

Тя допълни, че е обмисляла да спре с тениса за една година, за да се фокусира върху други аспекти на живота си. "Това, че не го направих, бе правилното решени, но бях близо. Чувствах се загубена и объркана, обмислях всичко твърде много. Имах много моменти, в които седях, мислех и плачех. Това обаче ме направи по-силна и ме накара да се опозная по-добре", каза Гоф.

Младата тенисистка призна, че изобщо не би се захванала с тениса, ако е било вдъхновението от постиженията на сестрите Уилямс. "Не е редно да ме сравняват с тях, те са моите идоли. Разбира се, че се надявам да стигна до това ниво, но те са двете жени, които отъпкаха пътеката за мен, затова никога не мога да бъда тях. Никога нямаше дори да се замисля да се занимавам с тенис, ако не бяха те, защото имаше толкова малко афроамериканци в нашия спорт", завършва Гоф. /БГНЕС

Категории: