Клубният футбол се завръща ударно с дерби Манчестър Сити - Ливърпул

Първото голямо дерби в клубния футбол след края на Световното първенство в Катар ще се изиграе още в четвъртък, когато един срещу друг ще се изправят тимовете на Манчестър Сити и Ливърпул. Двата английски гранда ще премерят сили в мач от четвъртия кръг на Карабао Къп, едва четири дни след финала на Мондиал 2022.

Битките от тази фаза на турнира започнаха още във вторник, когато елитните Нюкасъл, Саутхемптън, Уулвърхемптън и Лестър Сити победиха съперници от третото и четвъртото ниво на английския футбол, а в сряда победи записаха Нотингам Форест, Чарлтън и Манчестър Юнайтед.

Дербито между Манчестър Сити и Ливърпул в четвъртък от 22:00 часа българско време ще сложи край на четвъртия кръг и след него ще станат ясни всички участници в четвъртфиналите. Очаква се и двата тима да бъдат без част от звездите си, които достигнаха до по-късните етапи на Световното първенство, но с голям интерес се очаква завръщането в игра на голмайстора на "гражданите' Ерлинг Холанд, който не участва на Мондиал 2022, тъй като Норвегия не се класира за финалите. /БГНЕС