Клоп: Посветен съм на Ливърпул, дори и при смяна на собствениците

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма никакви притеснения след новината, че американските собственици на клуба имат намерение да го продадат. Клоп увери феновете на тима, че той е посветен на работата си с "червените", дори и да има смяна на собствеността.

"Всички казват, че той (Джон Хенри) иска да продаде клуба, но аз прочетох, че те търсят нови инвеститори. Това е логично, харесва ми. За моята позиция не означава нищо. Каквото и да стане - харесва ми как работя със собствениците, но ако това се промени, аз ще продължа да съм отдаден на Ливърпул. За мен е важно, докато тече този процес на търсене на инвеститори, ние да продължим да планираме бъдещето", коментира Клоп след успеха над Дарби Каунти за Купата на лигата в сряда вечер.

"Не съм експерт, но тези неща отнемат време, много неща могат да се случат, докато дойде някой. За момента, не се е случило нищо. Това е тяхно решение, ние бяхме наясно, всичко е наред. Работим много добре със собствениците и това няма да се промени", допълни треньорът на Ливърпул.

В същото време Скай Спортс съобщава, че компанията на Джон Хенри Фенуей Спортс Груп е поискала от Голдман Сакс и Морган Стенли да провери какъв интерес има към закупуването на клуба. От двете банки се очаква да проучат дали част от купувачите, които имаха интерес към Челси, но не успяха да вземат лондонския клуб, биха проявили интерес и към Ливърпул. /БГНЕС