Клоп остава спокоен относно новия договор на Салах

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остава спокоен относно преговорите за нов договор на Мохамед Салах, настоявайки, че „това, което всички искаме, е ясно“.

Египетският нападател на мърсисайдци има още 18 месеца до края на настоящия си контракт, като продължава разговорите с клуба за подновяване на престоя си на „Анфийлд“. В скорошно интервю за египетския телевизионен канал MBC Masr, той даде да се разбере, че не иска да напуска Висшата лига, но зависи от клуба да разрешат ситуацията с договора му. Клоп каза, че миналата седмица не е имало новини около преговорите, а наставникът на Барселона Шави вече изрази интереса си към офанзивния футболист.

Юрген Клоп (л) и Мохамед Салах (д).

Разговаряме. Удължаването на договор с играч като Мо не е нещо, което правиш, докато пиеш чай следобед и постигнеш споразумение. Това е напълно нормално. Няма какво повече да се каже, наистина. Мо говори за това, когато бъде попитан. Мога да кажа само някои неща, защото останалото не е за пред медиите. Мо е окей, аз съм окей. Това, което всички искаме, е ясно, и неща като това отнемат време. Това е“, коментира Клоп ситуацията с договора на Салах на пресконференцията си преди гостуването на Милан в Шампионската лига.

Германският специалист призна, че трябва да направи ротации за последната среща от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир заради опасения от евентуални нежелани контузии. След пет мача в рамките на 15 дни, мениджърът на мърсисайдци е наясно с риска да претовари най-използваните си играчи преди сгъстения празничен цикъл през декември. Салах е на шест гола от това да подобри рекорда за най-много голове в Шампионска лига за един английски клуб (36), но Клоп не потвърди дали 29-годишното острие ще играе в Италия.

„Трябва да ротираме, това е ясно. Медицинският щаб ще ме разбие, ако заложа на един и същи състав отново, така че ще направим промени. Няма да разкрия титулярния състав сега, но не мога да променя всички играчи. Ще видим дали Мо ще играе или не, дали ще може да вкара или не, но играчите осъзнават ситуацията. Искаме да излезем с най-добрия възможен състав предвид ситуацията, в която се намираме. Изиграхме пет мача в рамките на 15 дни, което е много, и след срещата с Милан трябва да изиграем почти същия брой мачове за подобен период от време, така че трябва да вземем правилните решения и ще го направим“, завърши той. /БГНЕС