Клоп: Не сме в борбата за титлата

Юрген Клоп призна, че Ливърпул „не е в борбата за титлата“, след като слабото начало на сезона продължи с поражение от Арсенал с 2:3 на „Емиратс“. Мърсисайдци на два пъти успяха да изравнят резултата, преди дузпата на Букайо Сака да сложи точка на спора и да донесе победата на лидерите във Висшата лига. Резултатът оставя Ливърпул на цели 14 точки от Арсенал, в средата на таблицата с едва две победи от първите си осем срещи във Висшата лига, въпреки че е с мач по-малко от лондончани.

Запитан след загубата относно това къде вижда Ливърпул в момента, мениджърът на „червените“ заяви: „Не в борбата за титлата. Титлата не е нашата грижа в момента – имаме други проблеми. Трябва да намерим начин да печелим постоянно футболни мачове“, започна той за beIN Sports.

Юрген Клоп.

Мърсисайдци получиха и две контузии, след като Луис Диас и Трент Алекзандър-Арнолд напуснаха принудително терена. Диас получи проблем в коляното и напусна стадиона на патерици, докато Алекзандър-Арнолд изкълчи глезен след съприкосновение с Габриел Мартинели. „Трент е контузен, за съжаление. Както и Луис Диас, не изглеждат добре нещата и при двамата. Това е черешката на тортата“, коментира още Клоп за BBC. Ливърпул ще бъде и без играещия под наем Артур Мело. Бразилският полузащитник е аут за 3-4 месеца поради травма.

Арсенал се справя много добре и в тази ситуация мисля, че играхме добре. Допускането на трите гола нямаше нищо общо с протичането на мача. Трябва да печелим единоборства в тези моменти. Те не трябва да попадат в тези ситуации, но се случи. Видях отбор с правилната настройка, който даде битка и игра футбол – през първото полувреме се справихме, но през втората част нямахме толкова положения. Мисля, че реалният резултат е равенство, но днес не спечелихме точка. Няколко неща бяха срещу нас, но не сме слепи, виждаме, че можехме да се справим по-добре в тези моменти. Като цяло, това беше едно добро гостуване срещу силен съперник. Създадохме им много проблеми, но стоим тук с празни ръце“.

Победният гол за Арсенал падна след нарушение на Тиаго срещу Габриел Жезус в наказателното поле след период на продължителен натиск от домакините. Играчите на Ливърпул останаха недоволни от това, че главният съдия Майкъл Оливър не прегледа монитора край страничната линия, за да види отново положението. „Ситуацията около дузпата, разбира се, трябваше да бъде изяснена. Сега я изгледах и можете да си представите, че не смятам, че е чиста дузпа, а много лека такава. Смятам, че реферът трябваше да види още едно повторение в реално време, за да се подсигури“, завърши Клоп.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че никога не е виждал подобно настроение на стадион „Емиратс“, след като неговият тим надигра Ливърпул с 3:2 и се завърна на върха във Висшата лига. „Топчиите“ спечелиха зрелищния сблъсък благодарение на двата гола на Букайо Сака след ранния откриващ гол на Габриел Мартинели. Арсенал вече има осем победи от първите си девет мача в Лигата и е на точка пред шампионите Манчестър Сити, като младите им футболисти продължават да показват страхотна игра.

Благодаря толкова много на момчетата и нашите привърженици за преживяването на следобед като този. Точно заради това сме тук, и аз наистина се насладих наа атмосферата, особено на начина, по който спечелихме. Никога не съм виждал нещо подобно. Не можете да си представите колко помага това на футболистите, колко много вяра и самочувствие им дава. Това е едно от най-хубавите неща, които сме правили, откакто сме тук – да обединим всички и да усещаш, че преживееш нещо подобно. Страхотно е. Чувството на победа е толкова силно и значимо за мен. Видях отбор, с който истински се идентифицирам, характерът, който демонстрира в трудните моменти, как те изпълняват тактическия план, но същевременно вярата и куражът да атакуват и да ги поставят под напрежение“, започна той за Sky Sports.

Ливърпул на два пъти успя да изравни резултата чрез Дарвин Нунес и Роберто Фирмино. Но Артета бе категоричен, че Арсенал е „направил всичко по-добре“ през второто полувреме, след като мърсисайдци се върнаха в играта след ранния гол на Мартинели.

Микел Артета (д).

Говорихме открито на почивката, но исках да им дам кураж и увереност, че те държат съдбата в свои ръце. Имаше някои неща, върху които трябваше да се адаптираме и да променим, да бъдем по-добри – да имаме повече хладнокръвие и храброст. Всичко бе по-добро през второто полувреме. Организацията, таймингът на пресата, спечелихме всеки дуел и втора топка. Бях наистина щастлив с това“, коментира още испанският специалист.

Артета засипа с похвали и Мартинели, който първо вкара откриващия гол, а след това асистира на Сака за попадението преди 15-минутния интервал. „Когато видим нивото му преди една година срещу Брентфорд и това, което представлява днес, развитието е наистина феноменално. Но неговият глад, страст, това колко обича да играе, да тренира, да се подобрява с всеки изминал ден. Кошмарно е да се играе срещу него. Същото е с Букайо и Габи (Жезус) в атака, истинска заплаха сме за противниците в нападение, знаем го, отборите и играчите имат респект към нас в това отношение“, заключи той. /БГНЕС