Клоп: Класирахме се за 1/4-финалите, без да играем брилянтно

Юрген Клоп бе облекчен да се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига след поражението на неговия Ливърпул от Интер с 0:1 в мач-реванш от осминафиналите на надпреварата.

Юрген Клоп.

Мърсисайдци защитаваха преднина от 2:0 след първия сблъсък в Италия и германският мениджър на тима определи предимството като „коварно“. Нервите на Клоп и компания бяха тествани, след като Лаутаро Мартинес откри резултата за „нерадзурите“ малко след един час игра и „червените“ успяха да удържат крехкия си аванс до края на реванша, подпомогнати и от втория жълт картон на Алексис Санчес малко по-късно.

Трудностите, които имахме, бяха доста близко до това, което очаквах. Интер е много, много добър отбор, който е изграден за такива мачове. Без да играем брилянтно, имахме стопроцентови положения. За двата мача е напълно окей и фактът, че те спечелиха един и ние продължихме напред. Можехме да се справим по-добре срещу опонент, който прави живота ти некомфортен. Беше много интересен мач. В края ние загубихме двубоя, което не е окей, не дойдохме тук да загубим домакински мач. Противникът ни създаде проблеми, но ако бяхме използвали нашите шансове, щяхме да спечелим тази среща. Загубихме много елементарни топки, което може да се случи. Контрапресата ни отсъстваше. Бяхме около единоборствата, но не в тях и не успяхме да наберем инерция, това ни липсваше“, каза германският специалист след края на мача.

Труден отбор, при гостуването успяхме да победим и най-важното нещо е, че се класирахме напред. Ударих на два пъти гредата, окей е, може би в следващия мач ще вкарам хеттрик. Загубихме двубоя и може би това ще ни даде тласък, това е добър мач, от който да се поучим. Всеки иска да спечели Шампионската лига и Висшата лига и ще се борим и за двете, така че да видим“, коментира египетският нападател на мърсисайдци Мохамед Салах за BT Sport. /БГНЕС