Клипърс не оставиха шансове на Лейкърс и са вече трети на Запад

Пол Джордж поведе още седем баскетболисти с двуцифрен точков актив с 24 пункта, а Ел Ей Клипърс надви Ел Ей Лейкърс със 118:94, изкачвайки се на трета позиция в Западната конференция на НБА.

Ленард (л) вкара 15 точки за успеха над градския съперник.

Поражението пък оставя действащия шампион на шестото място, като тимът продължава да бъде пред угрозата да участва в плей ин турнира. Лейкърс са вече с четири загуби от последните пет мача, шест двубоя преди края на редовния сезон. Тимът на Франк Вогел бе отново без голямата си звезда ЛеБрон Джеймс, който ще отсъства и в петък за ключовия сблъсък с Портланд Трейл Блейзърс. Антъни Дейвис напусна рано двубоя със спазми в гърба, като преди това изкълчи и глезена си, но заяви след срещата с градския съперник, че очаква да бъде готов за мача с Портланд. Кайл Кузма бе най-резултатен за „езерняците“ с 25 точки.

За Клипърс Кауай Ленард добави 15 пункта, осем борби и шест асистенции, а Ивица Зубац се отчете с 14 точки и осем овладени топки. В следващия си мач възпитаниците на Тайрон Лу са домакини на Ню Йорк Никс в неделя.

Останалите резултати:

Шарлът Хорнетс – Чикаго Булс 99:120

Торонто Раптърс – Вашингтон Уизардс 129:131 след продължения

Далас Маверикс – Бруклин Нетс 113:109

Детройт Пистънс – Мемфис Гризлис 111:97

Индиана Пейсърс – Атланта Хоукс 133:126

Голдън Стейт Уориърс – Оклахома Сити Тъндър 118:97. /БГНЕС