Китай регистрира най-голям брой случаи на COVID-19 от февруари 2020 г. насам

Китайските власти регистрираха 769 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, което е най-високият брой от края на февруари 2020 г. В понеделник държавната администрация по хигиена и обществено здраве на Китай публикува данни за броя на новите инфекции.

В изявлението се казва, че 243 от новозаразените са дошли от чужбина. При 327 случая са регистрирани треска, кашлица и неразположение, а останалите 442 са безсимптомни носители на заразата.

Според публикуваните статистически данни през последните седем дни броят на симптоматичните случаи на ковид в местните здравни заведения се е увеличил средно с 4,8 % на ден и е достигнал 3 837 (5 861 заедно с безсимптомните случаи, които също са били поставени под медицинско наблюдение). Само 11 от тях са в тежко състояние. По този начин ситуацията е сходна по отношение на броя на заразените в болниците с тази от март 2020 г., когато беше потушена първата и най-мощна вълна на пандемията в Китай. Около 41% от лекуваните лица са били заразени в страната, а останалите 59% - в чужбина. /БГНЕС